top of page

Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry

Photograph - (c)

Antti Suniala

25. huhtikuuta 2021

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto Race Horse Companylle

Vuoden 2021 Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon saavat Oulun teatterin Kaboom ja kuvittelun voima -esitys sekä Race Horse Companyn ja Kalle Lehdon Chevalier -esitys. Suomen Assitej ry:n ja Suomen Teatterit ry:n jakama palkinto myönnettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti kahdelle toimijalle.

Oulun teatterin Kaboom ja kuvittelun voima (ensi-ilta 2020) on uuden suomenkielisen näytelmätekstin kantaesitys suurella näyttämöllä. Esitys on iso satsaus lastenkulttuuriin, teatteripoliittinen teko, jossa teatterin kaikki voimavarat on laitettu peliin. Lopputulos on visuaalisesti näyttävä ja yksityiskohtainen kokonaistaideteos, joka yhdistelee eri taiteenlajeja: teatteria, tanssia ja sirkusta.


Sirkustaiteilija Kalle Lehdon Chevalier (ensi-ilta 2019) on taidokas ja innovatiivinen esitys. Pienillä keinoilla kekseliäästi Chevalier tuo keppihevosineen vanhan sirkusperinteen nykyaikaan raikkaalla ja ennakkoluulottomalla asenteelle.


Päätöksellään raatilaiset haluavat antaa tunnusta ison teatterin riskinotolle ja satsaukselle lastenkulttuuriin sekä freelancerin pieteetillä tekemälle lasten ja nuorten esittävän taiteen esitykselle.


Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon myöntävät Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry. Se myönnetään ansioituneelle lasten ja nuorten esittävän taiteen teolle, taholle tai toimijalle. Palkinto on tunnustuspalkinto, jonka yhteydessä vuonna 2021 jaetaan 750 euroa kummallekin palkinnonsaajalle. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi, ensimmäisen kerran se jaettiin vuonna 2008.


Palkinnonsaajat valitsivat Suomen Assitejn puheenjohtaja, Tanssiteatteri Hurjaruuthin markkinointipäällikkö ja yleisötyövastaava Pisko Aunola, Assitejn hallituksen jäsen, Teatteri Tuikkeen teatterinjohtaja Nina Rinkinen, Assitejn hallituksen jäsen, Loiske Ensemblen taiteellinen vastaava Riikka Siirala sekä Suomen Teattterit ry:n hallituksen jäsen, Tanssiteatteri Raatikon teatterinjohtaja Marja Korhola.

bottom of page