top of page

Walls Beneath Our Feet

18.8.22

Planet Suvilahti

17.00

Cirko

Taiteiden yö Cirkolla!

Cirkolla osana Taiteiden yön Planet Suvilahtea Race Horse Companyn lyhytelokuvan ensiesitys ja taide- ja tiedeprojekti Beauty Is a Viruksen interaktiivinen installaatio I·C·U

Non-stop klo 19-22.


Race Horse Company: Walls beneath our feet

Walls beneath our feet on osa nykysirkusryhmä Race Horse Companyn lyhytelokuva-hanketta, jonka tavoitteena on luoda ainutlaatuista videomateriaalia tekijöistään, Helsingistä elävänä kaupunkina ja ajasta, jossa elämme. Pasilassa kuvatussa lyhytelokuvassa ovat tärkeässä roolissa sirkustaiteilijoiden lisäksi Helsinki Urban Artin tuottamat katutaideteokset.


“Minulle sirkus on uusia näkökulmia, jotain odottamatonta ja pysäyttävää. Halusin ohjauksessani tuoda urbaaniin ympäristöön jotain poikkeavaa, ehkä rujoa mutta kaunista.”, kertoo ohjaaja ja Race Horse Companyn tuottaja Antti Suniala. “Katutaideteokset ehdottomasti inspiroivat minua. Ne ovat suora kommentti yhteiskunnasta ja elämästä, jossa asiat voivat olla toisin. Sirkustaide osuu mielestäni samaan pisteeseen.”


https://www.racehorsecompany.fi/

Beauty Is a Virus: I·C·U

I·C·U on interaktiivinen audiovisuaalinen kokemus, jossa katsojat kohtaavat tietoiseksi tulleen älykkään viruksen. Katsojien käyttäytymistä tarkkaileva installaatio kokoaa palasensa vanhasta scifi-kirjallisuudesta, pandemia-ajan korona-aiheisista twiiteistä ja tekoälyalgoritmeista. Noin seitsemän minuutin mittainen kaleidoskooppimainen teos koetaan enintään neljän hengen ryhmissä.


Beauty Is a Virus on taide- ja tiedeprojekti, joka tutkii taiteen ja tekoälyn avuin niitä todellisuuksia, joita emme voi paljain silmin nähdä — mutta jotka saattavat hetkessä pysäyttää koko maailman.

www.beautyisavirus.art


Planet Suvilahti ohjelmisto kokonaisuudessaan: https://www.facebook.com/events/992428844765307

Circus short film inspired by the Pasila Street Art District in Helsinki. Collaboration with music producer RRKK and the Helsinki Urban Art.

bottom of page